Bazı insanlar bakkalrda satılan ve yatta fırınlarda satılan ekmekleri almazlar. Çünkü kendi ekmeklerini kendileri açmak yani yapmak lsterler.
insanların bazıları daha doğrusu kendi ekmeklerini kendi yapmak isteyen insanlar buğday pazarından buğdaylarını alırlar. Aldıkları buğdayları da eve geririrler. Eve getirilen buğdaylar birkaç gün damın üzerinde yere serilir. Buğday kalması gerektiği kadar yerde kalır. Kalması gerektiği kadar yerde kalan buğdaylar yerde kaldıkdan sonra yukarda görmüş olduğunuz elekden geçirilir yani ayıklanır. Daha sonra eleklenen buğdaylar rüzgara tutulur ve içinde kalmış olan bazı samanlarda rüzgardan uçar böylece elimizde tertemiz sade bir buğday kalır. Buğday rüzgara tutulduktan sonra çuvallara katılırlar. Çuvala katılan buğdaylar zamanı geldiği zaman un değirmeni denilen yere götürürler ve orada çuvallrdaki buğdayları un haline getirirler. Bu sayede un olan buğdaylarda bayanlar tarafından hamur haline getirilir. Belli bir süre hanur olarak kalan buğdaylar mayalandıkdan sonra da kendi ekmeklerini kendileri yaparlar.
Eğer siz ben kendim ekmeğimi yapmak için bu kadar zaman harcamak istemiyorum diyorsaniz marketlerde hazır un satılıyor ondan alıp kendi ekmeğinizi kendiniz yaparsınız yalnız kötü yanıda bu yukarda resmini görmüş olduğunuz eleği kullanamazsınız. Eğer ben çok yoğunum unla hamurla uğraşamam diyorsanızda en yakın fırın yada marketten kendinize hazır ekmek alabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder