Tarsus Biberi




Fotoğrafta gördüğünüz bu biber  ufak ve sivri yapıdadır. Doğal yetiştirilen bu biber acı haldedir. Tarlarda ve evlerde üretilen bu biberler sağlık açısından yararlıdır.

Bu biberler turşu yapılmakta ve uzun süre saklanabilmektedir. Tadı güzel olan ve çok kullanılan bu biber Tarsus'ta yetiştirilmektedir. Yemeklerde olmazsa olmazıdır. Çok sevilen ve çok yetiştirildiği için bu şehirde çokça bulunur. Yaz aylarında genelde bitkisini biberini veren kış aylarında ise yaprakları bile çıkmıyor. Gerçekten çok şaşırtıcı bir şey. Nanelerin arasında olması bazen iyi olmuyor. Acı severler için bu durum hiç hoş karşılanacak bir hal alıyor bazen. Biberlerin naneye sürtüşmesi sırasında biberlerin acısının bir nebzesi nanelere bulaşıyor ve acı sevmeyip nane sevenler bu naneyi tükettikten sonra gözleri doluyor küfürler edebiliyorlar. Ve suya sarılabiliyor. Gerçekten gülünecek bir durum olmasa da bazen insanların komiğine gidiyor evlerde annelerimiz çocuklarına acı yedirmeyi sever ve iştah açtığını söylüyor internetten araştırmalarıma göre gerçekten evdeki bireyler yanlış bilgi öğrenmemişler. Acı biber gerçekten zayıf insanlar için çok faydalıdır. İştah açarak daha çok yemek meyve sebze ve diğer yemekleri yememize yardımcı olabiliyor. Tabi her insanda bu kural geçerli değildir.


PAYLAŞ

0 yorum:

Yorum Gönder