Üzüm asması


Üzüm, birçok şehirde asmada yetişmektedir. Üzüm işini ticaret iş haline getirenler ise bağlarda yetiştirir. Tat olarak çok güzeldir ve görüntü olarak da bir o kadarda güzel bir ferahlatıcı yapıya sahip. Üzüm bahçeye ekilerek bir kaç sene sonra olan en az haftada bir sulanması gereken bir ağaçtır.

Üzüm asması kış ayları yapraklarını dökerken üzüm çıkartmaz iken yaza giriş aylarında önce yaprakları gelişir. Sonra ise koruk  adı verilen küçük olmamış üzüm çıkar ve ilk aylar yenmez ekşi bir tadı vardır. Yazın ortalarına doğru üzüm ağacı güzel bir şekilde yuvarlak sulu bir yapıya dönüşür ve yenebilir ve yaz sonuna kadar bu sürer.

Asmanın her ay yani yaz aylarında zehirlenmesi gerek çünkü börtü böceklerin istilasına her zaman uğrayabilirsiniz. Ve gerçekten istenmeyecek en kötü durumlardan biridir. Zehir bu canlı varlıkların soyunu en dibine kadar temizlemeye ve diğer canlıların yaklaşmasında faydalı bir şeydir. Üzümlerin daha iyi daha iri ve daha tatlı çıkmasına gerçekten çok faydalı oluyor ve sağlıklı bir zehir olması yanında görüntü kirliliği ve koku kirliliğine kesinlikle sebep olmuyor burasıda iyi yönlerinden biri. Eğer evinizde böyle üzüm asmanız varsa zehirlemenizi tavsiye ediyorum.
PAYLAŞ

0 yorum:

Yorum Gönder